KUP ZA MINIMUM 200 ZŁ - DOSTAWE OTRZYMASZ GRATIS

BiOnly Szampon do brody z olejem konopnym 200ml

Zrzut ekranu 2021-04-29 o 11.07.51.png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
Producent: -
Kod produktu: A7B4-692BA_20210429110458

Opis

BIOnly roots to profesjonalna linia kosmetyków naturalnych dedykowana specjalnie dla mężczyzn.

Nasze receptury zostały stworzone wyłącznie w oparciu o najwyższej jakości BIOskładniki, dlatego zachwycają swoją skutecznością, składem i zapachem. Dzięki wykorzystaniu w naszych produktach zimnotłoczonych olejów konopnego, czy makowego, czerpiemy z pradawnych tradycji pielęgnacyjnych.

Kompozycje zapachowe tworzą starannie dobrane kompozycje naturalnych olejków eterycznych m.in. cytryny, lawendy, rozmarynu, czy goździka. Kosmetyki BIOnly roots doskonale sprawdzają się w codziennej pielęgnacji ciała, skóry głowy i włosów, twarzy oraz zarostu - oferując pielęgnację na najwyższym poziomie oraz doznania podczas ich stosowania.

____

Szampon do brody z olejem makowym BIOnly roots to połączenie ekstraktów roślinnych, składników aktywnych oraz naturalnych substancji myjących, które w rezultacie pozwalają na dokładne oczyszczenie oraz pielęgnację skóry twarzy i zarostu. Zawarty w szamponie olej makowy oraz ekstrakt z rumianku działają łagodząco i odżywiająco. Gliceryna ma działanie nawilżające i regenerujące w wyniku naturalnego sposobu osłaniania skóry. Alantoina ułatwia odnowę podrażnionej skóry. Prowitamina B5 nadaje miękkość i elastyczność skórze twarzy. Hydrolizowane proteiny pszenicy wspomagają nawilżenie, a także ochronę zarostu. Wyjątkowa, pobudzająca zmysły kompozycja zapachowa to efekt połączenia naturalnych olejków eterycznych z cytryny, lawendy i rozmarynu.

____

Działanie oleju makowego

Olej makowy (łac. Papaver Rhoeas Seed Oil) otrzymywany jest z nasion maku pochodzącego z rodziny makowatych. Olej ten należy do olejów schnących. Czas wysychania wynosi 6,5-8 dni. Nasiona zawierają 35-50% tłuszczu, 23% śluzów, 13% białka, 6% celulozy, 5-6% popiołu (bogaty w fosforan wapnia). Do celów technicznych (wyrób mydeł, żelów) wygniatany jest na gorąco i odznacza się przez to czerwonawą barwą. Olej z maku nadaje się doskonale do wyrobu naturalnych kosmetyków oraz leków z bazą roślinną. Nasiona maku są drobno mielone, ucierane z wodą i tworzą emulsję, do której można dodawać substancje lecznicze lub wyciągi ziołowe.

Źródła olejku makowego w kosmetyce

Pochodzenie maku polnego (Papaver rhoeas) ) nie jest ostatecznie ustalone. Uważa się, że narodził się na wybrzeżu Morza Śródziemnego. Niektóre źródła wskazują jednak na Iran jako kraj jego pochodzenia. W perskiej medycynie ludowej zajmował ważne miejsce wiele wieków temu. Również Egipt rości sobie prawo do uważania się za kolebkę rozwoju tego gatunku. Teraz mak polny jest rozpowszechniony w rejonach o klimacie umiarkowanym. Wiele krajów, w tym Polska, szczyci się wielowiekową tradycją stosowania maku polnego w lecznictwie tradycyjnym. Ma jaskrawoczerwone lub pomarańczowe płatki i średniej wielkości kwiaty. To odróżnia go od maku lekarskiego (Papaver Somniferum L.), który jest różowy, biały lub purpurowy i znacznie większy.

CO ZAWIERA?

Olej z maku zawiera w głównej mierze kwasy nienasycone z grupy n-6 czyli omega 6. Jest źródłem kwasu linolowego - 62-65%, kwasu oleinowego - 25-30%, kwasu palmitynowego - 3-5%, kwasu stearynowego - 2-3%, kwasu linolenowego - 0,5-0,7%. Ponadto, odznacza się wysoką zawartością tokoferoli. Występują w nim też witamina D i fitosterole.

WŁAŚCIWOŚCI

łagodzące,

przeciwzapalne,

wzmacniające,

ochronne,

regeneracyjne,

nawilżające,

natłuszczające,

uelastyczniające,

ujędrniające.

Działanie oleju makowego dla skóry, włosów i paznokci

Kwas linolowy, linolenowy i oleinowy służą poprawie zdrowia włosów, paznokci, skóry. Uśmierzają objawy trądziku oraz łuszczycy. Przy skórze tłustej olej makowy hamuje wydzielanie sebum, poprawia jego skład, a także działa prewencyjnie na zaskórniki i rogowacenie skóry. Dzięki właściwościom łagodzącym i regeneracyjnym olejek makowy przyspiesza gojenie się ran, uszkodzeń na skórze. Jest bardzo łagodny dla skóry, w związku z tym stosowany w kremach, olejkach i produktach dla niemowląt. Oprócz tego wykazuje działanie nawilżające i natłuszczające, przeciwdziałając wysuszaniu i utracie wilgoci przez skórę. W wyniku tego działania skóra staje się bardziej miękka, wygładzona i elastyczna. Tak chroniona z powodzeniem może być poddana masażom z użyciem oleju makowego, dzięki czemu dobra kondycja skóry jest stale podtrzymywana. Olej z maku w kąpieli olejowej na włosy (jako środek zmiękczający) zapewnia regenerację i odżywienie po licznych zabiegach fryzjerskich, niszczących i osłabiających strukturę włosa. Włosy są błyszczące i jedwabiste w dotyku.

Olejek makowy i inne surowce pozyskiwane z tej niezwykłej rośliny

Płatki maku polnego również pełnią rolę surowca kosmetycznego. Łagodne przeciwzapalne właściwości wyciągów z maku polnego są wykorzystywane w kremach, okładach, lotionach do pielęgnacji skóry wrażliwej, delikatnej i skłonnej do podrażnień, w tym skóry alergicznej. Jego właściwości zmiękczające i łagodzące przynoszą ulgę skórze podrażnionej dzięki zawartości cennych śluzów. Napary lub odwary z płatków mogą też służyć do płukania jamy ustnej, gardła, powiek oraz spojówek w przypadkach wystąpienia stanów zapalnych.

Płatki maku polnego również pełnią rolę surowca kosmetycznego. Łagodne przeciwzapalne właściwości wyciągów z maku są wykorzystywane w kremach, okładach, lotionach do pielęgnacji skóry wrażliwej, delikatnej i skłonnej do podrażnień, w tym skóry alergicznej. Jego działanie zmiękczające i łagodząceprzynosi ulgę skórze podrażnionej dzięki zawartości cennych śluzów. Napary lub odwary z płatków mogą też służyć do płukania jamy ustnej, gardła, powiek oraz spojówek w przypadkach wystąpienia stanów zapalnych.

Sposób użycia:

Niewielką ilość szamponu nanieść na wilgotną brodę, wmasować do spienienia. Spłukać.

Składniki:

Aqua, Cocamidopropyl Betaine*, Sodium Coco-Sulfate*, Coco Glucoside*, Caprylyl/Capryl Glucoside*, Glycerin*, Hydrolyzed Wheat Protein*, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Panthenol, Allantoin, Papaver Rhoeas Seed Oil, Glyceryl Oleate, Citrus Limonum Peel Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Rosmarinus Officinalis Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Citric Acid*, Limonene, Linalool, Citral.

*certyfikowane składniki organiczne/ certified organic ingredients

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl